Heroes II - végigjátszások
  Lények     Várak/Hősök     Skill-ek     Varázslatok     Varázstárgyak     VÉGIGJÁTSZÁSOK  

Bevezető | Archibald Campaign | Roland Campaign | 

Bevezető

Heroes of Might and Magic II - The Succession Wars
Az örökösödési háború


    A Heroes of Might and Magic széria minden darabja jó példa korának technikai lehetőségei teljes kihasználására, egy jó fantasy stratégiai játék formájában. Ezzel párhuzamosan mindhárom rész hihetetlen alkotás. A most tárgyalt második epizód kísérőzenéje toronymagasan emelkedik ki a PC-s játékok zenei világából. Váraink építése közben operaáriákban, és csodálatos nagyzenekari darabokban gyönyörködhetünk. Mivel a játék körökre osztott, így bőven van időnk végighallgatni minden melódiát. A Heroes of Might and Magic 2 művészi értékét tovább növeli a gyönyörű, kézzel rajzolt grafika, mely rengeteg egyedi elemet tartalmaz. Játékként pedig felejthetetlen stílusteremtő élmény.

    A Succession War története rendkívül egyszerű, mondhatni patetikus, hisz a hagyományos "jó küzd a gonosz ellen" sémát követi. Persze érdemes elgondolkodni azon, hogy ha Roland a jófiú, akkor miért van neki több "pusztíts el mindent" küldetése..

    A király, Lord IronFist halála után két fia örökli a trónját. Természetesen csak az egyikből lehet uralkodó, ezért - mint történelmünkben már annyiszor - kitör az örökösödési háború. Roland az egyértelmű jó, míg Archibald a velejéig romlott gonosz oldalt képviseli. Eszköztáraik ennek megfelelően különbözőek.


Hogyan használd a hadműveleti leírást

    Az itt leírásra kerülő hadműveleti sorok természetesen csak egy lehetséges alternatívát képviselnek. Igyekeztünk azonban két dolgot szem előtt tartva elkészíteni őket:

- A játék maradjon élvezetes, és ne essen az interneten fellelhető "hogyan nyerjünk könnyen gyorsan három nap alatt" jellegű leírások játékgyilkos hibájába.
- Az előbbi szempontot figyelembe véve optimálisan követhető, végigjátszható, de élvezetes játékmenetet nyújtsunk.

Azonban ennek fényében is azt javasoljuk, hogy csak akkor olvasd el a megoldásainkat, ha elakadtál, és sehogyan sem tudsz megbirkózni egy térképpel. Ne feledd, legnagyobb élmény ha a saját stratégiáddal győződ le az ellent. Persze ékeskedhetsz idegen tollakkal is...

Bevezető | Archibald Campaign | Roland Campaign | 

    ugrás a lap tetejére vissza az előző oldalra


Powered by Heroes Team